Trouwen op NOPPOP? Dat kan. Festivalterrein is één dag officiële trouwlocatie

NOPPOP in 2022. Foto: Michel van der Klooster

Trouwen op NOPPOP? Dat kan. De organisatie biedt bruidsparen zaterdag 15 juli de mogelijkheid te trouwen tijdens het eendaagse festival in natuurgebied Het Schoterveld in Bant.

Jaarlijks werkt het festival met een thema en voor de editie van 2023 zal het festival in Las Vegas stijl gehuld worden. Gedurende de brainstormavond om het creatieve proces aan te jagen werd het idee geboren om net als in Las Vegas, ten overstaan van een Elvis Presley-imitator, de bezoekers van het festival in de echt te laten verbinden.

Houten trouwkapel

Zo wordt er een heus houten trouwkapel (voorzien van echte oude kerkbanken) gebouwd om het bruidspaar en de gasten in te ontvangen. Artiest Jerick Bliekendaal, die de voorgaande jaren als een ander typetje optrad op het festival, blijkt naast Elvis-imitator ook nog eens officieel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te zijn.

Er is inmiddels contact geweest met de gemeente Noordoostpolder. Deze staan er welwillend tegenover in de zin dat ze de aanvragen als een reguliere trouwaanvraag zal behandelen. ‘Het bruidspaar dient zich dan ook zelf rechtstreeks bij de gemeente aan te melden,’ aldus de organisatie. ‘Wij kunnen de bruidsparen wel wegwijs maken in te volgen procedures, we kennen de gang van zaken.’

Verdere invulling

Daarnaast wil de organisatie ook meedenken over een eventuele verdere invulling na de ceremonie zoals een bijvoorbeeld een toostmoment of het aanleveren van een bruidstaart. Het feest zelf daar hoeven de bruidsparen zich die dag geen zorgen over te maken. ‘Wie wil dat nou niet, 2.500 gasten op je bruiloft die allemaal hun eigen drinken betalen.’

Geïnteresseerde bruidsparen kunnen contact opnemen met de organisatie van het NOPPOP festival door een mail te sturen naar info@noppop.nl. De organisatie wijst hen vervolgens door naar de juiste persoon van de afdeling burgerzaken. Voor mensen die voor de lol in het huwelijksbootje willen stappen heeft de organisatie ook een oplossing gevonden. Er zijn kledingrekken aanwezig met tweedehands trouwpakken en bruidsjurken die voor deze speciale gelegenheid gebruikt kunnen worden.

Nieuws

menu