Tweede editie van Festival VeerKrag op 2 en 3 juli in Oud Kraggenburg

Een van de optredens vorig jaar op Festival VeerKrag

Een van de optredens vorig jaar op Festival VeerKrag Eigen foto

Oud Kraggenburg - Het Festival VeerKrag van initiatiefneemster Wousje Schutte komt na een succesvolle eerste editie terug en wel op 2 en 3 juli op de Zuiderkrib in Kraggenburg.

Wousje organiseert voor de tweede keer het festival vol kunst en cultuur. De uitvoerenden komen allen van eigen polderbodem. Festival VeerKrag wil de geschiedenis en de mensen van de Noordoostpolder een stem geven door middel van kunst en cultuur.

Vorig jaar werd festival VeerKrag voor het eerste georganiseerd. Mensen vanuit de hele Noordoostpolder, en daarbuiten, hebben toen genoten van verschillende acts. Het festival startte op oud Kraggenburg waar mensen hebben gekeken naar zang, dans en theater. Vanaf Oud Kraggenburg was er een audio tour naar de ZuiderKrib waar het festival zich voortzette. Beide dagen waren een groot succes en bezoekers hebben vele enthousiaste berichten achtergelaten.

Groter

Dit jaar komt VeerKrag daarom nog groter terug. Bezoekers kunnen dit jaar performances bekijken op het festivalhart, en ze kunnen twee verschillende routes lopen. Route boot bestaat uit verschillende optredens van bijvoorbeeld het klein VrouwenKoor. En route Golf start met een audiotour die bezoekers het verhaal van de Zuiderzeemeermin vertelt. Veel uitvoerenden van vorig jaar komen dit jaar weer terug.

Tickets kunnen besteld worden op www.festivalveerkrag.nl .