Unieke dansvoorstelling in Theater ‘t Voorhuys

WAVE - Another Kind of Blue - David Middendorp, Mathijs Brussaard, Tom Schouw Wave

Emmeloord - In Theater ’t Voorhuys is woensdag 1 december om 20.15 uur de bijzondere voorstelling Wave te zien, een kruisbestuiving tussen dans en techniek. Op het podium zie je dansers van vlees en bloed omgeven door technische- en belichtingshoogstandjes.

Geheel in de stijl van Another Kind of Blue onderzoekt choreograaf David Middendorp in de nieuwe avondvullende voorstelling WAVE! welke rol techniek speelt in ons leven en hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt.

Golven

De avondvullende voorstelling bestaat uit vier choreografieën: Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en HandsON Stage. Samen verbeelden ze het thema van Wave: ‘Leven op de golven van ons bestaan, met aan de ene kant de innerlijke gemoedsbewegingen tussen blijdschap en verdriet en aan de andere kant de cyclische bewegingen van de natuur.’

Voor het oog van de toeschouwer ontvouwt zich een schouwspel waarbij de grenzen tussen mens en techniek in elkaar overvloeien. Je weet – letterlijk – niet wat je ziet. De golfbewegingen van de dansers worden als het ware digitaal verlengd en belicht.

Net als Middendorps vorige voorstellingen is ‘Wave’ naast voor volwassenen, ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Over Another Kind of Blue

Another Kind of Blue is een innovatief dansgezelschap uit Den Haag en maakt onder leiding van choreograaf David Middendorp dansvoorstellingen waarin choreografie en technologie vanuit één artistiek concept samensmelten tot een geïntegreerd geheel. Dit resulteert in bijzondere en hybride werken die inspireren en uitdagen om te reflecteren op een door technologie beheerste wereld.

Tickets

Nieuws

menu