Urker ondernemer moet waarschijnlijk ton ophoesten

Rechtbank Lelystad.

Rechtbank Lelystad. Foto: Egbert Voerman

Een ondernemer uit Leiden maakte in 2021 100.000 euro over naar een jonge Urker ondernemer. Die zou dat gaan beleggen in een nieuw op te richten beleggingsfonds, spraken ze mondeling af. Maar anno 2023 is er volgens de Leidenaar nog niks gebeurd met zijn centen. Hij wil ze dan ook terug en stapte naar de rechter.

Vrijdag diende het kort geding tussen de twee, waarbij de Urker niet kwam opdagen. Volgens de Leidenaar zou de Urker hem op de hoogte houden van de voortgang. Het fonds zou binnen hooguit een paar maanden worden opgestart.

Onderbouwing

Maar uiteindelijk hoorde hij vrijwel niks meer. Timmerman verzocht meerdere keren om informatie. Er werden af en toe wel wat redenen gegeven voor de vertraging. ‘Maar een onderbouwing daarvan werd nooit gegeven,’ zei hij in de rechtszaal.

De Urker werd al jong succesvol met een eigen biermerk en was aandeelhouder in een ander bedrijf dat vorig jaar voor miljoenen werd verkocht aan een Duits farmaceutisch bedrijf. In april van dit jaar was de maat voor Timmerman vol en eiste hij zijn ton terug per 24 april 2023.

Niet gereageerd

Toen ook daar weer geen gehoor aan werd gegeven, legde hij meerder beslagen ten laste van Wakker. Maar ook daar werd niet op gereageerd. En dus was de enige optie nog een gang naar de rechter, zeiden Timmerman en zijn advocaat.

De rechter zei dat hij hen waarschijnlijk in het gelijk zal stellen, omdat de Urker zich niet heeft verweerd tegen de eis. ‘En u heeft uw stukken gewoon op orde.’

Uitspraak over twee weken.