VVD; 'Geef bij aanbesteding voorrang aan lokale zorgaanbieders'

Pixabay.nl

Emmeloord - De VVD Noordoostpolder vindt dat lokale zorgaanbieders voorrang moeten krijgen bij de aanbesteding van dienstverlening in het sociale domein. De partij dient daarvoor maandag een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De slogan Koop lokaal, die populair is tijden van corona moet ook gelden voor het sociaal domein, benadrukt de liberale fractie. In de raadsvergadering van maandag 25 januari 2021 wordt het nieuwe Beleidsplan Sociaal domein besproken in de gemeenteraad.

De kosten binnen het Sociaal Domein stijgen en daarom wordt ervoor gekozen om de komende jaren de groei in de ondersteuningsaanvragen af te remmen. Eén van de maatregelen die wordt voorgesteld is om een overzichtelijker zorglandschap te realiseren door te gaan werken met minder aanbieders. De VVD vindt dat bij deze omslag de lokale zorgaabieders waar mogelijk voorrang moeten krijgen.

Raadslid Linda Verduin: 'Lokale zorgaanbieders maken een belangrijk onderdeel uit van de lokale economie. Bovendien is het wenselijk dat inwoners dichtbij huis passende ondersteuning kunnen krijgen.' 

 

Nieuws

Meest gelezen

menu