Veel schade bij woningbrand in Marknesse

Van de wasdroger bleef weinig over. Foto: ProNews Producties

Op de zolder van een tussenwoning aan de Kattestaart in Marknesse is donderdag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Door snel ingrijpen kon de brandweer erger voorkomen. Desondanks werd er veel schade aangericht.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. In de woning was sprake van veel rookontwikkeling. Op zolder had een wasdroger vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust en hierna de woning uitgebreid geventileerd.

Volgens de brandweer liep de temperatuur op zolder hoog op. Door snel ingrijpen is een grotere brand voorkomen. Desondanks is de zolder compleet zwartgeblakerd, aldus de brandweer. Van de wasdroger bleef weinig over. De restanten zijn door de brandweerlieden naar buiten gebracht. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan voor het afhandelen van de schade.

Een man en zijn dochtertje waren thuis toen de brand ontstond. Zij wisten zichzelf buiten in veiligheid te brengen en raakten niet gewond. Het meisje kreeg een zogeheten traumabeertje van de hulpverleners om bij te komen van de schrik. Ook de kat des huizes bleef ongedeerd.

Nieuws

menu