Ontdek unieke kampeerlocaties tijdens Uit-jeTent in Noordoostpolder

Uit-jeTent 2022.

Uit-jeTent 2022. Foto: Sjors Evers

In het weekend van 9 tot en met 11 juni vindt in Noordoostpolder het unieke kampeerevenement van de Noordoostpolder plaats: Uit-jeTent Festival.

Speciaal tijdens dit weekend kunnen mensen kamperen op allerlei unieke locaties in de gemeente Noordoostpolder; op de golfbaan, in het voedselbos, een boerenerf of in een wijngaard. Of je nou van rust houdt of juist graag de drukte opzoekt; er is van alles mogelijk! Sommige locaties zijn al volgeboekt, maar er is nog voldoende plek voor jouw kampeermiddel. Bekijk onze website voor het aanbod.

Tijdens het kampeerweekend worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd om je tijd mee in te vullen.

Preuvenement bij Renne Streekproducten

Gedurende het hele weekend kunnen mensen bij hoofdsponsor Renne Streekproducten genieten van een preuvenement. Op de boerderij worden bezoekers meegenomen op een culinaire reis langs streekproducten die de polder rijk is. Vrijdag en zaterdag staan er verschillende stands van allerlei (lokale) ondernemers die van alles kunnen vertellen over de oorsprong van hun eigen streekproducten en hoe hun eigen bedrijf tot stand is gekomen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo kunnen zij een kijkje nemen in de schapenweide, zich laten schminken, cadeautjes grabbelen uit de grabbelton, om vervolgens al hun energie kwijt te springen op het springkussen. Zaterdag 10 juni houdt Bij ons in de Wellerwaard een wedstrijd zandkastelen bouwen.

Stadswandeling Emmeloord

Kennismaken met de geschiedenis van Emmeloord en Noordoostpolder kan tijdens een stadwandeling door Emmeloord. Evert de Graaff neemt belangstellenden mee door het oudste deel van Emmeloord. Dit is een informatieve wandeling van een uurtje.

Zondag 11 juni is er een Bourgondisch Bosontbijt op het Kuinderplasveld bij Staatsbosbeheer. Hier kunnen mensen aan mooi aangeklede tafels genieten van warme broodjes, sappen, gekookte eieren en vers gerookte zalm. Dit buitenontbijt wordt deels op kampvuur bereid.

Foodtruckfestival

Het weekend kan worden afgesloten bij het Foodtruckfestival bij de Wellerwaard. Lekker chillen op het strand met volop keuze in hapjes en drankjes. Tenen in het zand en genieten van de muziek.

Er zijn nog meer activiteiten, zoals een yogasessie, een wandeling, een kampvuuravond en speuren naar waterdiertjes voor kinderen.

Wie ook iets organiseert dit weekend kan dat doorgeven via info@uit-jetent.nl.

Uit-jeTent is een activiteit van StEP en heeft als doel de recreatie in Noordoostpolder te promoten.