Vegniek komt met elektrische selectiewagen

De selectron is sinds deze maand verkrijgbaar. aangeleverde foto

Machinebouwer Vegniek uit Emmeloord kwam afgelopen maand met hun nieuwe volledig elektrisch aangedreven selectiewagen op de markt, genaamd de ‘selectron’. Het doel van Vegniek: Elektrisch selecteren mogelijk maken zonder concessies!

De machine wordt aangedreven door twee krachtige elektrische wielmotoren die op de meest efficiënte manier de energie vanuit het lithium-ion accupakket weten om te zetten in rijsnelheid en koppel. Het 100% sperdifferentieel wordt actief bijgeregeld aan de hand van de stuurhoek en zorgt ervoor dat de machine niet stil komt te staan als één van de wielen grip verliest. Om het koppel goed over te kunnen brengen heeft Vegniek ervoor gekozen om de machine van grote (8.3R24) wielen te voorzien, met als bijkomend voordeel dat de machine erg stabiel is en makkelijk over greppels heen rijdt. De eerste versie van de selectron gaat komend jaar ingezet worden voor een demotour waarmee Vegniek, geïnteresseerden de kans biedt om de selectiewagen vrijblijvend uit te proberen.

De extreem stille elektrische aandrijving zorgt voor een prettige werkomgeving. De selectron is standaard voorzien van een radio met bluetooth en DAB+. Door middel van het touchscreen display is eenvoudig inzicht te verkrijgen in het energie verbruik en de capaciteit van de accu.

Elektrische machine smaakt naar meer

Het ontwikkelen van de elektrische selectron leverde Vegniek niet alleen een mooie nieuwe machine op ter uitbreiding van het machine aanbod maar het opent ook nieuwe deuren voor de toekomst. ‘Door de ontwikkeling van deze machine halen we veel kennis in huis wat betreft elektrische aandrijvingen. De verkregen techniek en kennis willen we gaan toepassen in andere nieuwe machines. Daarnaast hopen we dat er ook meer vraag ontstaat naar elektrisch aangedreven voertuigen waarin we onze klanten kunnen voorzien’, besluit Stan Koning namens Vegniek.


Nieuws

menu