Vier leden van RV NOP kringkampioen op concours in Luttelgeest

De vier kringkampioenen van RV NOP die zich daarmee in Luttelgeest plaatsten voor de provinciale kampioenschappen in Overijssel. Eigen foto

Luttelgeest - Julia Bosch en Anouk Huizinga van RV NOP zijn dit weekeinde kringkampioen geworden bij het springen. Famke Keppel en Noor Faber werden dat bij de dressuur.

Noor Faber werd met haar pony Kamilla kampioen na een prachtige proef in de klasse L2 cat. D/E met 196 en 213 punten. Famke Keppel pakte de titel met haar pony Matcho Man met een monsterscore van 222,5 punt en 206 punten in de klasse L1 cat. D/E. Julia Bosch won met haar pony Spirit bij het springen in de klasse 60 cm. Ze reed een prachtig parcours en behaalde 82,8 punten gemiddeld voor de stijl.

Anouk Huizinga kwam met haar pony Malaga aan start in zowel de dressuur als het springen. De jury was nogal verdeeld over de uitvoering van haar proef in de klasse L2 dressuur. De een gaf 177 en de ander 195 punten, wat een gemiddelde score van 186 opleverde. Dat was te weinig voor het podium, maar genoeg voor een reserveplek voor de Overijsselse provinciale kampioenschappen. Bij het springen in de klasse 1 meter won ze met drie foutloze parcoursen en gaat ze net als de andere kampioenen naar de provinciale eindstrijd.

Suzanne van der Wal gaat daar met haar pony Eva ook naar toe met haar vierde plek in de klasse L1 cat. D/E. De eerste proef die voor het kampioenschap telde reed ze een gemiddelde van 183.75 en de tweede proef 192, goed voor een 3e plaats. Mieke Dekker werd ,et pony Zandra in de klasse L2/M1 cat. D/E tweede. Isis Faber plaatste zich met pony Icecream in de klasse L1 cat. D/E voor het het provinciaal kampioenschap. Marleen Remijn gaat met haar paard Manawa Taonga a;s derde geplaatste naar de titelstrijd.

Nieuws

menu