Vijf podia op Noppop-festival bij Eigen Wijze in Bant

Het festivalterrein van Noppop wordt momenteel met man en macht opgetuigd om er weer net zo iets moois van te maken als bij de laatste editie in 2019. Foto Michel van de Klooster

Bant - De 15 Noppop-commissieleden zijn elke avond en in het weekend druk bezig om het Schoterveld (natuurgebied nabij vakantiepark Eigen Wijze bij Bant) om te toveren tot een waar festivalterrein, waar een Braziliaans carnaval gevierd kan worden. Ze worden daarbij geholpen door een groep vrijwilligers.

Er komen liefst 5 podia (Het Strand, The Naked Tyre beach, de Mega Sol, Mainstage en de Gouwe Ouwe tent) waarop in totaal 10 bands en 5 DJ s zullen optreden. Van de smaakmakers van het festival: Paul Rabbering op vrijdag en Ronde op zaterdag mag zeker wat verwacht worden. De zeer talentvolle Utrechtse band Ronde beleefde dit jaar zijn grote doorbraak met de hits “Hard to say goodbye” en “Love myself”.

Het optreden van Mick Jagger en zijn vrienden in Amsterdam ging niet door. De Rolling Stones coverband Street Fighting Men maakt dat op NOPPOP goed. Net zoals de boerenrockers uit het oosten van het land: De Bunzings en de nederpopband Stockbrood. Noppop wil graag een gezellig en knus festival zijn en noemt zichzelf “het meest eigenwijze festival van Nederland”.

Carnaval

Het Noppop festival staat dit jaar in het teken van het Braziliaans Carnaval. Om de juiste Zuid-Amerikaanse sfeer te creëren zijn er 2 blaasorkesten (Djembe AGOGO inclusief danseressen en Dubent) als sfeermakers geboekt. Ook de aankleding van het terrein zal in passende stijl zijn. De bezoekers worden geadviseerd om zich in stijl te kleden dat wil zeggen zomerse kleding te dragen. Het liefst in felle kleuren. Bezoekers kunnen zich helemaal onderdompelen bij Noppop door een tent op te zetten op de camping van Eigen Wijze, vlak naast het festivalterrein.

De kaartverkoop is al goed op gang gekomen. Kaarten voor de Voute Vrijdag 8 juli (20.00 - 0.00 uur, voor alle leeftijden) en voor de Super Saturday 9 juli (20.00 tot 2.00 uur, toegang vanaf 18 jaar) zijn verkrijgbaar via de site www.Noppop.nl .

Nieuws

menu