Voetbalacademie SC Heerenveen houdt selectietrainingen in Marknesse voor meisjes uit Noordoostpolder

In Marknesse zijn volgende week twee selectietrainingsdagen van de voetbalacademie van SC Heerenveen. Foto SC Heerenveen

Marknesse - De nieuwe SC Heerenveen Vrouwen Academie, waarin SVM participeert, houdt maandag 29 augustus en donderdag 1 september selectietrainingen bij SV Marknesse voor meisjes uit de Noordoostpolder.

Meisjes van 11 tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan de trainingen. Maandag en donderdag zijn er voor 11 en 12-jarigen een training van 16.00 tot 17.00 uur en voor 13 en 14-jarigen van 17.00 tot 18.00 uur. Talenten die zich plaatsen voor de Academie gaan vanaf 19 september 2 keer per week trainen op de Academie in Marknesse. Daarnaast hebben ze zelf trainen bij hun eigen club en spelen ze ook de wedstrijden bij hun eigen club.

Jos Miedema

Jos Miedema, trainer/coach van het damesteam van SVM, is in het Noorden geen onbekende in het meidenvoetbal en had de voetbalschool Voetbal Friesland die zich volledig richtte op meiden. Hij is aangetrokken als hoofd van de academie. Inmiddels zijn de eerste clinics en talenttrainingen geweest op verschillende locaties in Friesland. De eerste meiden zijn uitgenodigd en hebben toegezegd.

“Er loopt zoveel talent rond in onze provincie. Wij gaan ons dan ook volledig richten op meiden uit Friesland en de Noordoostpolder. Wij gaan zelf ook de provincie in en doen het samen met de clubs,” aldus Jos Miedema.

Samenwerking met SVM

De academie van sc Heerenveen Vrouwen gaat in eerste instantie samenwerken met vier amateurclubs. Dit zijn VV Hardegarijp, VV Nieuweschoot, O.N.T. en SV Marknesse. De trainingen van de academie zullen hier plaatsvinden. De academie start met drie leeftijdsgroepen, 11-12, 13-14 en 15-16, in totaal ongeveer 125 meiden.

Opgeven kan met een mailtje naar jos@sc-heerenveenvrouwen.nl, vermeld daarin je naam, tel. nr, leeftijd, huidige club, team, positie in het veld, links of rechtsbenig.

Nieuws

menu