Voortzetting PAAZ Antonius Ziekenhuis door MoleMann Mental Health

Marcel Kuin (l), bestuurder Antonius Zorggroep, en Stephan van de Vusse, directeur-bestuurder MoleMann Mental Health, zetten hun handtekening onder het contract. Foto Antonius

Sneek/Emmeloord - MoleMann Mental Health verzorgt sinds 1 januari de ziekenhuispsychiatrie voor Antonius.

Hiermee wordt de psychiatrische zorg op kwalitatief goede wijze gecontinueerd en blijft deze zorg richting de toekomst voor de inwoners van Zuidwest-Friesland en de Noordoostpolder beschikbaar. De afgelopen jaren heeft de Psychiatrische afdeling (PAAZ) van het Antonius Ziekenhuis hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de afdeling. Helaas is er een landelijke krapte op de arbeidsmarkt op het gebied van psychiaters en heeft het Antonius langdurig vacatures uitgezet die niet ingevuld konden worden.

Psychiaters

Op basis daarvan heeft de Raad van Bestuur het besluit genomen om de ziekenhuispsychiatrie vanaf 1 januari 2022 niet meer voort te zetten onder de vlag van Antonius, maar onder de vlag van MoleMann Mental Health. MoleMann is een gespecialiseerde instelling voor geestelijke gezondheidszorg en neemt de activiteiten met betrekking tot de ziekenhuispsychiatrie over. Molemann heeft voldoende psychiaters in dienst.

20 klinische bedden

De overname houdt in dat alle patiënten en lopende behandelingen overgaan naar MoleMann. Ook alle medewerkers van de psychiatrische afdeling gaan mee in de overname van onderneming. De PAAZ van MoleMann zal alle diensten gaan voortzetten in het ziekenhuis in Sneek inclusief de 20 klinische bedden en een polikliek. MoleMann biedt behandelingen aan kinderen, jeugdigen en volwassenen met psychische en psychiatrische problematiek. MoleMann heeft zestien vestigingen in Midden- en Noord Nederland, waarvan twee in Friesland (Leeuwarden en Heerenveen). MoleMann heeft ook een vestiging ziekenhuispsychiatrie in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort.

Nieuws

Meest gelezen