Vrouwelijke vluchtelingen van top tot teen in de watten gelegd bij vrouwencentrum

Geheel kosteloos konden de vluchtelingen zich in de watten laten leggen. Reina Halman Fotografie

Manicure, pedicure, schoonheidsbehandelingen, massages of een ander kapsel. Het was donderdagavond allemaal mogelijk voor vrouwen die vanuit Oekraïne richting de Noordoostpolder zijn gevlucht. Het vrouwencentrum NOP had namelijk een vrouwenavond georganiseerd voor de vluchtelingen.

Marijke van Dooremolen vertelt namens vrouwencentrum NOP dat deze avond in het leven werd geroepen om de vrouwen uit het oorlogsgebied een stukje ontspanning aan te bieden. ‘Een momentje voor jezelf en even niet denken aan het thuisfront. Met dat motto in het achterhoofd zijn we aan de slag gegaan om deze avond te organiseren’, zegt Marijke.

‘Vele van onze bezoekers komen uit oorlogsgebieden en kampen met stress gerelateerde klachten. Ze komen in een vreemd land en moeten familieleden missen. Angst en verdriet zie je in de ogen geschreven. Tijd voor een time out. Samen met deze groep vrouwen sloot ook de andere groep vrouwen aan bij de avond. Die vrouw welke zich jarenlang inzet voor de belangen van het vrouwencentrum, welke altijd klaar staat voor het vrouwencentrum’, vult Van Dooremolen aan.

De vrouwen werden donderdag in de watten gelegd door een aantal professionals welke zich belangeloos in wilden zetten voor de vrouwen. Lokale ondernemers stelden daarnaast kosteloos producten beschikbaar voor deze avond. De aanwezige Oekraïners genoten zichtbaar van de Polderse gastvrijheid.

Nieuws

menu