Waardering voor vrijwilligers Voedselbank

Waardering voor vrijwilligers Voedselbank Foto Jannette Weultjes

Emmeloord ‘Als SBBK hebben wij respect voor vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de medemens’, begint Hester Kuper haar woordje richting de vrijwilligers van Voedselbank Noordoostpolder – Urk.

Kuper is voorzitter van Stichting Beheer Voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder, de SBBK. Ze vervolgt haar verhaal: ‘Wij hebben vrijwilligers hoog in het vaandel staan. Jullie zetten je in voor mensen die te weinig in hun achterzak hebben en dat waarderen wij. We bieden jullie daarom de Ode aan de Vrijwilliger 2018 aan. Deze Ode bestaat uit een cadeaubon voor elke vrijwilliger van de Voedselbank.’ De vrijwilligers applaudisseren en nemen de cadeaubonnen lachend in ontvangst.

Voedselbank Noordoostpolder – Urk is in 2004 opgericht door Inge en Guus Brinkhus. Na 14 jaar zijn zij nog steeds de kartrekkers van de vestiging in Emmeloord. Wekelijks verzorgen zij samen met 26 vrijwilligers voedselpakketten voor bewoners van Noordoostpolder en Urk die te weinig hebben om van rond te komen.

Vorig jaar heeft SBBK de Ode aan de Vrijwilliger in het leven geroepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Goede doelen op het gebied van welzijn en zorg in gemeente Noordoostpolder kunnen bij de SBBK een bijdrage vragen volgens de geldende criteria. Voor 2019 kunnen organisaties weer aanvragen indienen om hun plan te kunnen realiseren. Meer informatie op www.sbbk-nop.nl.

Nieuws

menu