Wolkentheater met Sinterklaasvoorstelling in AZC Luttelgeest

Op de foto speelt Het Wolkentheater voor de kinderen van het AZC in Arnhem. Foto: Jan Boeve

Theatergroep Het Wolkentheater speelt vrijdag 25 november om 10.30 uur de voorstelling ‘De gestolen ring van Sinterklaas’ in het AZC Luttelgeest.

De theatergroep, die bijna dertig jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in het AZC daarmee een steuntje in de rug.

Held

Sinterklaas is een held in AZC’s. Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. In de voorstelling van Het Wolkentheater kunnen de kinderen ook meespelen want bij Sinterklaas telt iedereen mee.

Grootste compliment

Een glimlach is het grootste compliment. Adrijan Siniša Rakić, directeur van Het Wolkentheater: ‘Met Het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer zorgeloos kind te laten zijn. De vluchtelingenkinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.’

Meer informatie staat op www.wolkentheater.nl .

Nieuws

menu