Woningen ontruimd door nachtelijk gaslek in Kraggenburg

De hulpdiensten in actie in Kraggenburg. Foto ProNews

Kraggenburg - De hulpdiensten zijn vannacht urenlang bezig geweest met een waterlekkage en een gaslek aan de Voorstraat in Kraggenburg. De bewoners van acht woningen moesten worden geëvacueerd en hebben de nacht elders in het dorp doorgebracht.

Rond 02:30 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd omdat er voor een rij woningen een waterleiding was gesprongen. Een deel van de straat stond blank. De brandweer kwam ter plaatse en even later arriveerde ook waterbedrijf Vitens. Monteurs hebben de watertoevoer afgesloten, waarna het gevaar leek te zijn geweken. Echter, nadat het meeste water was verdwenen merkte men een gaslek op. Er werd vervolgens opgeschaald en meer hulpdiensten kwamen ter plekke.

Ontruiming

Het gas spoot behoorlijk fel uit de leiding. De brandweer zette een paar waterstralen in om het gas te verdunnen. Ook was er een sterke gaslucht te ruiken in de omgeving. De brandweer verrichtte metingen om eventueel explosiegevaar op te sporen. Uit voorzorg werden acht nabijgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen door de gemeente.


Netbeheerder Liander kwam ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten. Rond 06:00 uur lukte dat, waarna de reparatiewerkzaamheden van de geknapte waterleiding en gasleiding zijn begonnen. Het is onbekend hoelang dit nog gaat duren.

Nieuws

menu