Zieta en Henk verkopen camping Het Bosbad aan Suzanne en Erik

Erik en Suzanne met hun dochters Jessie (8) en Meggie (3) nemen camping Het Bosbad over van Zieta en Henk.

Erik en Suzanne met hun dochters Jessie (8) en Meggie (3) nemen camping Het Bosbad over van Zieta en Henk. Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Zieta en Henk Reijmers hebben camping Het Bosbad in Emmeloord verkocht aan Erik en Suzanne Klap-Munsterman.

Zieta en Henk zijn momenteel bezig met hun twaalfde seizoen op de camping in Emmeloord. ‘We hebben het hier prachtig, maar het werk wordt te zwaar nu Henk een dagje ouder wordt. Toen we daarover spraken met onze vriend Jos Munsterman, zei hij dat de camping misschien iets voor zijn dochter Suzanne is’, vertelt Zieta.

En zo ging het balletje rollen. Inmiddels hebben Suzanne en Erik al enkele weken meegedraaid op de camping om te kijken of het echt iets voor ze is. Op woensdag 15 juni tekenen ze bij de notaris voor de overname van de camping. Erik en Suzanne hebben kennisgemaakt met de vaste gasten en willen de camping voortzetten in de sfeer zoals Henk en Zieta dat deden. Dat betekent dat het plan om zes chalets te bouwen bij de camping ook gewoon doorgaat.

Veluwe

Zieta en Henk verhuizen naar Apeldoorn. Zieta kan de toeristensector overigens nog niet verlaten. Zij is een bedrijfje (www.chaletverhuurveluwe.com) begonnen in de verhuur van chalets in de buurt van Epe. ‘Ik heb er nu twee en wil er maximaal zes om wat inkomen te hebben en nog bezig te zijn. Ik heb nog geen pensioen.’

Waar de twee zich op verheugen is een vakantie in het hoogseizoen. Deze zomer gaan ze naar Frankrijk. ‘Dat is voor het eerst in vijftien jaar.’ Voordat de twee twaalf jaar geleden naar Emmeloord kwamen hadden ze vier jaar een camping in Frankrijk.