Zilver voor Corinne Nugter en brons voor Owen Beuckens op NK atletiek

Owen Beuckens in actie. Foto Atletiekunie

Apeldoorn - De Emmeloordse atleten Corinne Nugter en Owen Beuckens hebben uitstekend gepresteerd op de NK atletiek in Apeldoorn. Nugter werd tweede bij het discuswerpen, Beuckens finishte als derde op de meerkamp en scoorde een dik persoonlijk record.

Ooit wierp Corinne Nugter (30) de discus over de 60 meter, maar dat was voordat een blessure aan de elleboog voor veel ellende zorgde. Nugter wilde niet van opgeven weten en gaat er nog steeds vanuit dat er meer in zit dan 53 meter en 1 centimeter, de afstand die goed was voor zilver. Van 2013 tot en met 2019 eiste Nugter alle nationale titels, zeven in totaal, op.

Zo ver is Owen Beuckens (21) nog lang niet, maar de jonge atleet maakt grote stappen voorwaarts. De meerkamp is het koningsonderdeel van de atletiek en Beuckens is hard op weg een nationale topper te worden. In Apeldoorn werd hij derde in een sterk deelnemersveld. Hij scherpte op vijf onderdelen zijn persoonlijk record aan, waardoor ook het persoonlijke record puntentotaal eraan ging: 7271 punten.

Nieuws

menu