Zoektocht naar vermiste opvarende van gekapseisde Urker binnenvaartschip op de Nieuwe Waterweg bij Rotterdam gaat vandaag verder

De plek waar het Urker binnenvaartschip zonk. Screenshot TV-beelden AD

URK - De zoektocht naar de vermiste opvarende Wilco de Groot (20) van het Urker binnenvaartschip Mar-Grethe dat donderdag aan het begin van de avond kapseisde op de Nieuwe Waterweg in het Botlekgebied bij Rotterdam is donderdagnacht laat gestaakt. Vandaag wordt verder gezocht.

Kees Post, de kapitein van het schip, kon door de reddingsdiensten gered worden en is naar het ziekenhuis gebracht. Duikers van de brandweer zochten naar de tweede opvarende. Deze zoektocht is overgenomen door duikers van een particulier bedrijf, die in het schip zoeken. Acht vrijwilligers van de SOAD zijn vanaf Urk vertrokken om assistentie te verlenen.

Ze waren donderdagavond rond kwart voor elf ter plaatse. De Mar-Grethe is een 70 meter lang binnenvaartschip, dat sinds vijf jaar in Urker handen is en een lading zinkanodes vervoerde. Hoe het schip kon omslaan, is nog onduidelijk. Na het ongeval werd de Mar-Grethe door twee passerende schepen stabiel gehouden. Vervolgens kwam een grote reddingsactie opgang.

Burgemeester Cees van den Bos reageerde donderdagavond via Twitter op het incident. ‘Bij zo’n bericht slaat de schrik je om het hart’, schrijft de burgemeester in zijn tweet. ‘We hopen en bidden om een goede afloop.’

Nieuws

menu