Zomerse KunstExpo Flevoland valt goed

Frits van Wijngaarden uit Dronten was met zijn houten kunstwerken een van de nieuwe exposanten op de KunstExpo Flevoland in Bant. Foto Reina Halman Fotografie

Bant - De vanwege corona naar juni verbannen KunstExpo Flevoland in de Bantsiliek in Bant trok het afgelopen weekeinde driehonderd bezoekers.

Tineke Smit, een van de organisatoren, van de tweejaarlijkse kunstbeurs kijkt tevreden terug op de tentoonstelling die doorgaans in januari wordt gehouden. Door corona dreigde het evenement vier jaar van de kalender te verdwijnen en dat vond het organisatiecomité te lang duren. ‘Dan moet je het helemaal opnieuw beginnen. Daarom hebben we gekozen voor de zomereditie.’

Daarbij moest het evenement dit weekeinde wel concurreren met veel activiteiten in een rondom de polder en het was ook nog eens mooi weer om buiten te zijn. Niettemin kwamen driehonderd mensen kijken naar het werk van achttien exposanten. Dat waren er bewust minder dan gewoon is, om meer ruimte voor publiek te houden mochten er coronaregels nodig zijn. Die ruimte beviel de organisatie overigens wel.

Bovenal waren de exposanten tevreden. Zij spraken over een gericht publiek, waardoor ze goede zaken deden. De nieuwe exposanten waren onder de indruk van de prachtige locatie. Door het felle zonlicht gaven de gebrandschilderde ramen extra glans aan de kunst in de kerk. De organisatie houdt het overigens op een incidentele juni-expositie. In januari 2024 staat de tiende editie van de KunstExpo Flevoland op het programma. ‘Daar maken we weer een feestje van’, blikt Smit alvast vooruit.

Nieuws

menu