Zoon Urker wethouder Geert Post vast voor drugssmokkel

Cocaïne. FOTO PIXABAY

Urk - De Urker van 32 die vorige week bij Calais in Frankrijk door de Britse grensbewaking aangehouden werd met 419 kilo drugs in zijn vrachtwagen is de zoon van wethouder Geert Post, meldt De Stentor.

De Urker, eigenaar van JP Trans Urk, een vervoersbedrijf met 12 werknemers, zit in een Engelse gevangenis. Hij heeft voor de rechter-commissaris van het gerecht in Chatham verklaard dat hij niet wist van de drugs aan boord. Hij moet op 1 september opnieuw voorkomen. De Urker heeft tot op heden nog geen contact gehad met zijn familie en het bedrijf.

Volgens de politie werd in de laadruimte van zijn vrachtwagen 250 kilo cocaïne en 169 kilo speed aangetroffen. De pakketten met drugs werden aangetroffen in verborgen ruimtes van 35 karren met bloemen. De straatwaarde wordt geschat op rond de 15,7 miljoen euro. 

Vervoersmanager

Bij JP Trans Urk heeft de vader van de eigenaar, SGP-wethouder Geert Post met  economische  zaken in zijn portefeuille gemeente Urk, een nevenfunctie als vervoersmanager. Die bijbaan is echter niet bekend bij de gemeente Urk. En daarom is op het gemeentehuis de nodige consternatie ontstaan. Vandaag vergadert het presidium van de gemeente over de kwestie.  

Gesprek

In een schriftelijke verklaring laat de gemeente weten. ‘De Stentor confronteerde ons met de formele betrokkenheid van Geert Post bij JP Trans. Dat is nieuw voor ons en we moeten dat nieuws even laten bezinken. Geert Post heeft nagelaten ons hierover te informeren. Als college van burgemeester en wethouders zullen wij hierover vanzelfsprekend het gesprek met Geert aangaan.’

Nieuws

menu