Bevolkingsgroei in Flevoland het grootst; Noordoostpolder en Urk 10 per duizend erbij

De bevolkingsgroei in 2021 was het grootst in Flevoland. Foto: Pixabay.nl

Emmeloord - Van de twaalf provincies groeide de bevolking in 2021 - evenals in 2020 - met afstand het sterkst in Flevoland: met 15 per duizend inwoners, gevolgd door Noord-Holland (8 per duizend), Noord-Brabant en Zuid-Holland (beide 7 per duizend). Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

In alle zes gemeenten van Flevoland groeide de bevolking, variërend van 10 per duizend inwoners in Urk en de Noordoostpolder, tot 22 per duizend in Dronten. In absolute zin groeide Almere het sterkst: er kwamen bijna 3 duizend inwoners bij (14 per duizend). De bevolkingsgroei in Flevoland wordt niet alleen gedreven door de relatief jonge bevolkingsopbouw, waardoor er meer geboorten zijn dan sterfgevallen. Ook verhuisden meer mensen vanuit andere gemeenten naar Flevoland dan er vertrokken, en waren er meer immigranten dan emigranten. Vooral jonge gezinnen en arbeidsmigranten vestigden zich in Flevoland.

17,6 miljoen inwoners

De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met naar schatting 118 duizend inwoners, tot bijna 17,6 miljoen. De groei was 50 duizend hoger dan de toename van het aantal inwoners in 2020. Er kwamen meer immigranten naar Nederland, terwijl minder mensen het land verlieten. Er overleden ongeveer net zo veel mensen als in 2020, maar er werden meer kinderen geboren. Dat blijkt uit de meest recente ramingen van het CBS.

Nieuws

menu