Bezwaar Qbuzz tegen gunning busconcessie IJssel-Vecht ongegrond. EBS verzorgt vanaf december 2023 ook OV in Flevoland

Vanaf december 2023 verzorgt EBS ook het openbaar vervoer in de regio IJsselmond en Lelystad. Foto: Pixabay

Het bezwaar van vervoerder Qbuzz tegen de gunning van de busconcessie IJssel-Vecht aan EBS is ongegrond verklaard door de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er is geen sprake van een ongeldige inschrijving of een inschrijving die abnormaal laag is, luidt het oordeel van de bezwaarschriftcommissie.

In april maakten de drie provincies bekend de gezamenlijke 13-jarige busconcessie te gunnen aan vervoerder EBS. Het bezwaar dat Qbuzz tegen dit besluit indiende is behandeld door een speciaal voor deze aanbesteding ingestelde bezwaarschriftencommissie. De commissie adviseert het besluit in stand te laten. Naar het oordeel van de commissie is geen sprake van een ongeldige inschrijving of een inschrijving die abnormaal laag is. Ook is het besluit voldoende gemotiveerd.

De nieuwe busconcessie gaat in december 2022 van start in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Vanaf december 2023 verzorgt EBS ook het openbaar vervoer in de regio IJsselmond (waar ook de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde onder vallen) en Lelystad.

Nieuws

menu