Chauffeur leerlingenvervoer pleegde ontucht met 16-jarige in Vollenhove

De rechtbank in Zwolle.

Een 67-jarige taxichauffeur die namens de gemeente Steenwijkerland leerlingen vervoerde, heeft een 16-jarig meisje uit Vollenhove in zijn bus betast. De man kreeg donderdag door de rechtbank in Zwolle een half jaar cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk opgelegd.

Jarenlang vervoerde de man namens een taxibedrijf in opdracht van de gemeente Steenwijkerland leerlingen die speciaal vervoer nodig hadden naar scholen in Emmeloord. Met het meisje die van het verste adres kwam, uit Vollenhove, bouwde hij naar eigen zeggen een band op. Ze kwam zelfs twee keer bij hem thuis, iets waarvoor hij door het taxibedrijf op de vingers werd getikt. De man had uitvoerig app-contact met de 16-jarige die met een licht verstandelijke beperking kampt. ‘Ik ben gek op jou. Ben je ook gek op mij?’, appte de 67-jarige man op een avond aan het meisje. Er zat geen seksuele component aan zijn vele tekstberichten met het meisje, benadrukte hij meerdere keren op de zitting. Hij wilde slechts zijn waardering uitspreken.

Er werd gestoeid in de bus en op enig moment raakte hij haar schaamstreek aan om ‘haar rustig te krijgen’. Dat had ik niet moeten doen, zei hij twee weken terug op de zitting. ‘Er zijn kietel-spelletjes gespeeld in de bus, er wordt over de schaamstreek gestreeld. Hoezo is dat niet seksueel?’ vroeg de officier van justitie zich al af op de zitting twee weken terug.

De rechters achtten het meerdere keren plegen van ontucht met een minderjarige leerlinge bewezen. Naast de celstraf mag hij 5 jaar lang niet aan de slag als chauffeur van minderjarigen. Kort na de aangifte is hij al door de gemeente Steenwijkerland op non-actief gesteld. Tegen de man was 8 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

Nieuws

menu