Componist Flevolands volkslied wordt verrast met eigen compositie op het provinciehuis in Lelystad

Gedeputeerde Jop Fackeldey (links) ontvangt componist Riemer van der Meulen (tweede van rechts) op het provinciehuis. Foto: Provincie Flevoland

Het was een grote wens van Riemer van der Meulen, de componist van het Flevolands volkslied – nu woonachtig in Zutphen – om Lelystad nog eens te bezoeken, vanwege de bijzondere band die hij met de stad heeft. Zijn broer regelde daarom een verrassingsbezoek aan Lelystad.

De componist werd donderdagochtend met zijn broer en dochter ontvangen in het provinciehuis in Lelystad. In de Statenzaal bracht het Bataviakoor uit Lelystad samen met leden van Flevolandse Theatervereniging JTL speciaal voor deze gelegenheid het volkslied ‘Waar wij steden doen verrijzen’ ten gehore.

[De tekst gaat verder na de foto]

Belangrijk voor de Flevolandse identiteit

Gedeputeerde Jop Fackeldey mocht de componist ontvangen en vond dit een bijzonder moment: ‘Het Flevolands volkslied is belangrijk voor de Flevolandse identiteit. Extra bijzonder om nu de componist van dit volkslied hier te mogen ontvangen’. Van der Meulen kreeg door het Bataviakoor nog een cd overhandigd.

[De tekst gaat verder na de foto]

Overwinning op het water

De tekst van het Flevolands volkslied is in 1994 geschreven door Mak Zeiler en de muziek is van Riemer van der Meulen. Net als bij de vlag en het wapen staat de overwinning op het water centraal in het volkslied. Het volkslied wordt gezongen bij officiële gelegenheden, zoals de beëdiging en installatie van Provinciale Staten.

Nieuws

menu