De Ecowaterbussen varen weer door De Wieden!

De ecowaterbus die door de Wieden vaart. Foto: © Laurence Delderfield

Blokzijl - De fluisterstille ecowaterbussen varen vanaf vandaag weer kris kras door de Wieden. Tweemaal daags zijn er afvaarten vanaf het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster heen en weer naar het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl en naar waterdorp Giethoorn.

De waterbussen starten in de ochtend bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop varen de boten aan het eind van de ochtend hetzelfde traject in omgekeerde richting. Ook in de middag starten de waterbussen weer bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop wordt het traject aan het eind van de middag in omgekeerde richting gevaren.

Kaartverkoop

Koop je kaartje op de dag zelf vanaf 10:00 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster op dinsdag t/m zondag. Kaartverkoop op maandagen en bij de opstappunten in Blokzijl of Giethoorn kan bij de schipper. Bij de schipper kan alléén met contant geld betaald worden. Er is geen mogelijkheid om aan boord bij de schipper contactloos te betalen.

Opstaplocaties

Jansklooster: Beulakerpad 1, Bezoekerscentrum De Wieden

Giethoorn: Beulakerweg 137, bij de benzinepomp Beulakerweg 137, Giethoorn

Blokzijl: Juliana van Stolbergstraat 1, bij school ‘De Schutsluis’

Vertrektijden

De actuele vertrektijden zijn te vinden op www.natuurmonumenten.nl/ecowaterbus .

Nieuws

menu