Epke Zonderland hoofdgast bij ledenvereniging Oude en Nieuwe Land: ‘Bewegen werkt als een medicijn’

Epke Zonderland. Aangeleverde foto

Epke Zonderland is op 26 oktober de hoofdgast van de ledenavond van ledenvereniging Oude en Nieuwe Land. Van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) beantwoordt hij in De Meenthe in Steenwijk vragen.

Epke Zonderland gooide jarenlang hogen ogen als gymnast. Tijdens zijn professionele sportcarrière studeerde de blonde Fries bovendien -tussen de bedrijven door- geneeskunde. Vorig jaar nam hij afscheid van de topsport, waar hij van jongs af aan mee vol passie mee bezig was. In januari sprong hij de schoolbanken weer in, om zich te specialiseren tot professioneel sportarts.

Wat neem jij mee vanuit je sportcarrière naar je maatschappelijke carrière? Epke denkt even na. ‘Ik denk dat ik mijn eigen ervaringen op het gebied van blessures meeneem. Daar bouwde ik in mijn sportcarrière veel ervaring mee op. Ik kan me daardoor goed verplaatsen in de cliënt, en samen kunnen we beter de grens opzoeken. Ik ben na de opleiding niet alleen expert op het gebied van sportgeneeskunde, maar ook ervaringsdeskundige.’

Bewegen werkt als een medicijn, vindt Epke. Zijn drijfveer om zich te specialiseren is daarom groot. Hij wil graag anderen helpen en motiveren om te bewegen en gezonder te worden. Naast vragen uit de zaal, zal Ronald Lamsma van Omroep Flevoland met hem in gesprek gaan.

Wat is de meest gestelde vraag van geïnteresseerden en journalisten? Epke lacht. ‘Ik krijg vaak de vraag of ik nog turntrainer wil worden. Mijn antwoord? Ik heb dertig jaar in de turnwereld gezeten en het is wel even goed zo. Misschien denk ik er over een tijd weer anders over, maar voor nu focus ik me graag op mijn werk. Het is heel fijn om me weer te kunnen ontwikkelen op een ander gebied. Daarom is mijn antwoord van nu; nee,’ zegt hij.

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land bouwt samen met jou aan een mooiere lokale samenleving in Urk, Noordoostpolder en Steenwijkerland. Een samenleving waarin we omzien naar elkaar. We ondersteunen daarom lokale initiatieven en organiseren verbindende activiteiten en evenementen. Ook bieden we korting op veel verschillende diensten bij jou in de buurt. Zo kun je gratis hulpmiddelen lenen, zoals krukken. Ook kun je voordelig gebruik maken van onder andere maaltijdbezorging, de bibliotheek aan huis, studiecoaching en de pedicure. Voor maar €12,50 per jaar ben jij samen met het hele gezin lid. Leden van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land én hun gezinsleden profiteren van veel voordelen op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

Voor leden van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land is de toegang tot de ledenavond (na aanmelding) gratis. Niet-leden kunnen zich aanmelden via de website: www.uwledenvereniging.nl

Nieuws

menu