Lil’Me-ann, Dani en Sofi brengen Flevolandse kinderen en natuur bij elkaar

De kinderdirecteuren van vorig jaar, Brent, Liyana en Norah, tijdens hun eerste activiteit. Foto: IVN Flevoland

Flevoland kent dit schooljaar drie nieuwe kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid. Lil’Me-ann, Dani en Sofi gaan vanaf oktober aan de slag met hun belangrijke werk. Hun taak: Flevolandse kinderen en natuur bij elkaar brengen.

Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland maken dit bekend na een spannende sollicitatieperiode. De afgelopen jaren kende Flevoland al vier kinderdirecteuren. Zij openden onder andere de Floriade, werkten mee aan een podcast en ontmoetten prinses Beatrix tijdens de prijsuitreiking voor de meest speelvriendelijke gemeente.

Vier onderwerpen op de agenda

Eén dag per seizoen komen de kinderdirecteuren in actie. Willemijn Huizenga van Stad & Natuur Almere: ‘Dit jaar staan er vier onderwerpen op de agenda. In oktober beginnen ze met het thema biodiversiteit: waarom is het zo belangrijk dat er verschillende soorten planten en dieren zijn? En hoe kunnen we soorten die het moeilijk hebben beschermen? Later in het jaar komen de thema’s water, afval en schooltuinieren aan bod. Op zo’n dag gaan we samen met ze aan de slag én geven kinderen een advies over het themastuk. Vervolgens kunnen ze hier thuis, op school of in hun buurt verder mee aan de slag met een opdracht’.

Opgroeien in een groene omgeving

Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland organiseren activiteiten voor kinderen over natuur en duurzaamheid. ‘Natuur nodigt uit tot spelen en ontdekken én draagt bij aan een gezonde jeugd. Onze droom is om alle kinderen in een groene omgeving te laten opgroeien’, aldus Lidewij Disbergen van IVN Flevoland. ‘Kinderen zijn de toekomst en worden volwassen in de wereld die wij voor ze achterlaten. Door kinderdirecteuren aan te stellen wordt nog duidelijker dat zij onze opdrachtgever zijn en hun stem belangrijk is. Daarnaast zijn kinderen vaak ontzettend creatief. Ik ben heel erg benieuwd naar hun ideeën!’

Ook in de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde is er nog de mogelijkheid om kinderdirecteur te worden. Kinderen die het leuk vinden om mee te doen met Lil’Me-ann, Dani en Sofi, kunnen zich aanmelden via ivn.nl/flevoland-kinderdirecteur .

Nieuws

menu