Flevolandse partners dragen financieel bij aan creatieve crowdfundingcampagnes op Voordekunst

Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van crowdfunding voor culturele projecten in de provincie Flevoland; zowel bij makers als bij potentiële donateurs. Afbeelding: Voordekunst.nl

Vanaf nu kunnen makers uit Flevoland een provinciale bijdrage ontvangen, wanneer zij een creatieve crowdfundingcampagne starten op crowdfundingplatform Voordekunst.nl. Naast de provincie Flevoland dragen ook andere Flevolandse partners bij aan campagnes, namelijk Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Cultuurfonds Almere.

Het doel van deze unieke samenwerking is het stimuleren van crowdfunding voor culturele projecten in Flevoland; zowel bij makers als bij potentiële donateurs.

Flevolandse makers kunnen een bijdrage ontvangen van drie Flevolandse partners, wanneer zij aan de voorwaarden voldoen via het platform Voordekunst.nl . Die kan oplopen tot wel 50% van het doelbedrag. Bij matchfunding draagt een matchfundingpartner (een privaat of publiek fonds of landelijke, regionale of lokale overheden) bij aan creatieve projecten van voordekunst.

De provincie Flevoland sluit zich aan als nieuwe matchfundingpartner van Voordekunst. Gedeputeerde Michiel Rijsberman: ‘Met de samenwerking met Voordekunst dragen we als provincie bij aan talrijke initiatieven en hopen we ook anderen te inspireren te geven aan culturele initiatieven. Zo maken we de sector in Flevoland sterker’.

Kristel Casander, directeur Voordekunst: ‘Met deze unieke samenwerking van drie Flevolandse matchfundingpartners en voordekunst, kunnen makers die hun project waarmaken samen met particuliere donateurs een deel van hun doelbedrag via matchfunding ophalen. Belangrijkste doelstellingen van deze manier van financieren zijn het ondernemerschap van makers en instellingen extra prikkelen én vertrouwen wekken bij potentiële donateurs om te geven’.

Flevolandse samenwerking

In 2021 werd er uit Flevoland bijna 50.000 euro gedoneerd aan creatieve projecten op Voordekunst. Meerdere Flevolandse makers zagen hun project al tot leven komen op het platform via een crowdfundingcampagne. Cultuurfonds Almere draagt al langere tijd bij aan Almeerse projecten, en sinds 2021 draagt de provinciale afdeling van Prins Bernhard Cultuurfonds ook bij aan Flevolandse projecten.

De projecten die gesteund worden zijn culturele projecten die uitgevoerd worden in de provincie Flevoland en waarvan de maker of instelling werkt óf woont in de provincie Flevoland. Tijdens de crowdfundingcampagne worden makers ondersteund door crowdfundingexperts van Voordekunst.

Nieuws

menu