Han Lammers Fonds zoekt jonge creatieve talenten uit Flevoland

In 2021 won klassiek gitaartalent Dylan Prentner uit Lelystad de beurs van het Han Lammers Fonds Foto: Fotostudio Wierd

Jonge en creatieve talenten uit Flevoland kunnen in aanmerking komen voor een beurs van 5000 euro van het Han Lammers Fonds. De beurs kan worden aangevraagd tot en met 26 augustus.

Jonggeren komen in aanmerking voor de beurs als ze in Flevoland wonen en tussen de 18 en 25 jaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat ze een opleiding volgen of al zijn afgestudeerd en hun toekomst in de professionele beoefening van kunst en cultuur ligt. Aantoonbaar talent kan deze financiële impuls gebruiken voor de verdere ontwikkeling.

De beurs aanvragen kan door voor 26 augustus het aanvraagformulier met een motivering en referenties in te vullen op flevoland.nl . De winnaar krijgt in september persoonlijk bericht. De beurs wordt in november uitgereikt door de commissaris van de Koning: Leen Verbeek.

Vorige winnaar

In 2021 won klassiek gitaartalent Dylan Prentner uit Lelystad deze ereprijs. Dylan: ‘Dit bedrag kan ik heel goed gebruiken voor internationale concoursen, waardoor ik me beter kan ontwikkelen en hierdoor mijn naam nog meer kan vestigen’.

Han Lammers Fonds

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Het fonds is dus bedoeld voor beginnende kunstenaars. Eenmaal per jaar wordt door het fonds een beurs van 5.000 euro uitgereikt aan één bijzonder Flevolands talent. Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland: Han Lammers. Door toekenning van beurzen, levert het fonds een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: ‘Het Han Lammers Fonds beurs geeft richting aan de toekomst van jonge talenten zoals Dylan en dat stimuleren we graag als provincie Flevoland’.


Over hetNieuws

menu