Het weer | Warmterecords op eerste dagen 2022

Grijs was de afgelopen weken een dominante kleur boven de polder. Foto: Robert de Vries

De eerste dagen van 2022 waren extreem zacht. Het regende records. Ook bij ons in de Noordoostpolder was de nieuwjaarsdag de zachtste ooit gemeten met ruim 13 graden.

Inmiddels is de extreem zachte lucht verdwenen en zijn de temperaturen wat gezakt naar meer normale waardes voor januari. Normaal is het nu 6 graden overdag en in de nacht zakt het kwik naar het vriespunt. Op de weerkaart zien we morgen een uitloper van een hogedrukgebied over onze omgeving. Dat betekent dat we een heel aardige dag kunnen verwachten. Het is droog en de zon laat zich ook van tijd tot tijd zien. Het kwik loopt op naar 6 a 7 graden.

Hagel

De uitloper van het hogedrukgebied wordt al snel naar het oosten weggeduwd door een omvangrijke depressie boven de Atlantische Oceaan. In de nacht naar vrijdag trekt er een storing over met regen. Vrijdag komt de zon weer tevoorschijn, maar kunnen er ook buien vallen. Mogelijk met hagel. Het waait stevig vanuit het westen tot zuidwesten en met een graad of 6 voelt het guur aan. Tijdens het weekeinde zal zich een depressie vormen boven de Noordzee en brengt vooral in de nacht van zaterdag op zondag flink wat regen. Overdag is er ook ruimte voor opklaringen. Het kwik ligt in de middag rond de 6 à 7 graden. Na het weekeinde is nog geen winter in zicht.

Nieuws

Meest gelezen