In de vakantie is er iedere woensdagmiddag een onderwatersafari in De Wieden

Iedere woensdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen op onderwatersafari in De Wieden. Foto: © Natuurmonumenten - Ruben Smit

Sint Jansklooster - Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar met een zwemdiploma is er iedere woensdagmiddag in de zomervakantie de OERRR WiedenWaterWereld. Oudere kinderen en volwassenen kunnen meedoen met de Workshop Onderwaterleven op zondagmiddagen.

Je hoeft geen duikpak aan om je te verwonderen over de onderwaterwereld van De Wieden. Onder het water wemelt het van het leven. Rovers met flinke kaken jagen er op hun prooi. Er zwemmen knalrode kleine watermijtjes. Op het water wandelen de schaatsenrijders. Je maakt kans op veel verschillende larven, de waterspin, kokerjuffers en rivierkreeftjes. Verwonder je over de libellenlarven, die soms wel drie jaar onder water leven voor ze uit hun larvehuidje kruipen als libel. Vanaf de vlonders vang je zelf de waterdieren met een schepnet. Een ervaren natuurgids helpt je op weg. Verwondering voor jong en oud!

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de activiteitenagenda van Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster via de website www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteit . Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuws

menu