Jan Gommer neemt afscheid als directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek

Burgemeester Mieke Baltus verraste Jan Gommer met de uitreiking van de Stadhuispenning van de gemeente Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd

Jan Gommer nam donderdagmiddag afscheid als directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek. Hij gaat met pensioen. Gommer heeft 44 jaar in de bibliotheekbranche gewerkt, waarvan 29 jaar in Flevoland, en heeft veel betekend voor het bibliotheekwerk.

Burgemeester Mieke Baltus verraste de altijd zeer bevlogen en betrokken directeur-bestuurder met de uitreiking van de Stadhuispenning van de gemeente Lelystad. Een blijk van waardering voor zijn enorme inzet voor de Lelystadse samenleving en in het bijzonder voor de FlevoMeer Bibliotheek.

In de 29 jaar dat Jan Gommer leiding gaf aan de bibliotheek in Flevoland, heeft de bibliotheek een sterke ontwikkeling doorgemaakt en zich goed aangepast aan de snel veranderde omgeving. Het is nu, mede dankzij Jan Gommer, een moderne en toekomstbestendige voorziening die gezien het grote aantal fysieke en digitale bezoeken nog steeds een belangrijke maatschappelijke functie vervult in Lelystad.

Naast zijn werk voor de bibliotheek heeft Gommer zich met veel enthousiasme en toewijding ingezet voor de Lelystadse samenleving. Zo was hij enige tijd voorzitter bij de PKN (Protestantse Kerk in Nederland) en was hij betrokken bij Stichting Lelykracht.

Met een interessant mini-symposium in het Agora Theater over de toekomst van de bibliotheek, gaf Gommer het stokje over aan Hanneke Broekhuizen .

Nieuws

menu