NOS Nieuws van de Week - in makkelijke taal en met extra uitleg - start bij Omroep Flevoland

Still uit NOS Nieuws van de Week. Foto: NOS

Vanaf zaterdag 7 januari is het NOS Nieuws van de Week wekelijks te zien bij Omroep Flevoland. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het soms lastig vinden om het nieuws te volgen. Omdat ze moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven.

In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie nieuwsonderwerpen aan bod zoals de energietoeslag, drukte bij huisartsen of minder vliegtuigen vanaf Schiphol. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt rekening gehouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld.

Mooie aanvulling

Allard Berends directeur/hoofdredacteur Omroep Flevoland: ‘Het is een mooie aanvulling om mensen te bereiken die anders moeite hebben om het nieuws te volgen. Naast de verschillende zaken die we al doen zoals: het ondertitelen van video’s bij nieuwsartikelen, de mogelijkheid om direct artikelen te vertalen in tien talen én het laten voorlezen van teksten op de website, is het onze publieke taak, om zoveel mogelijk mensen van goede journalistiek te voorzien. We zijn dan ook blij met deze verdergaande samenwerking met de NOS’.

Begonnen als experiment

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: ‘We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan’.

Het NOS Nieuws van de Week is vanaf zaterdag 7 januari, elke week op zaterdag tussen 08.00 en 17.00 uur, op tv te zien bij Omroep Flevoland. Daarnaast kan men het journaal wekelijks (met uitzondering van schoolvakanties) terugkijken via de website, de app en het YouTube-kanaal van de regionale omroep.

Nieuws

menu