Paaseieren zoeken tussen de vliegtuigen bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

NK Paaseieren zoeken 2022 in het Zuiderzeemuseum. Foto: Bastiaan van Mus

Speurneuzen en paasliefhebbers opgelet! Op 23 maart vindt de voorronde van het NK Eieren Zoeken plaats in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Het museum in Lelystad opent de deuren speciaal na sluitingstijd voor vijftig enthousiastelingen die met elkaar de strijd om de gouden eieren aangaan.

De tien beste paaseizoekers gaan door naar de finale op zaterdag 8 april in het Openluchtmuseum in Arnhem. De winnaar van het NK Eieren Zoeken ontvangt een hoofdprijs van 10.000 euro. Het NK Eieren Zoeken wordt georganiseerd door de VriendenLoterij.

Lennert uit Grootebroek was de gelukkige winnaar van het NK Eieren Zoeken 2022 in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen: ‘Het was een fantastische dag! Ik ben al vaak in het Zuiderzeemuseum geweest, maar dit keer, fanatiek op zoek naar paaseieren, was toch wel een heel bijzondere ervaring. Met natuurlijk als kers op de taart dat ik met de hoofdprijs naar huis ging!’

Aanmelden kan via de website .

Nationaal Kampioenschap Paaseieren Zoeken

De voorronde van het NK Eieren Zoeken in bij Luchtvaartmuseum Aviodrome vindt plaats op 23 maart van 18.00 tot 20.30 uur. Er zijn drie voorrondes op verschillende plekken in Nederland. De andere twee voorrondes vinden plaats in het Afrika Museum (25 maart) en het Spoorwegmuseum (24 maart). Per locatie worden uit de aanmeldingen 50 kandidaten geloot die samen met een introducee worden uitgenodigd. De beste tien paaseizoekers per locatie gaan door naar de finale bij het Openluchtmuseum in Arnhem op zaterdag 8 april. Aanmelden voor de voorrondes kan tot en met 15 maart.

Dit jaar is het tweede jaar dat de VriendenLoterij het Nationaal Kampioenschap Eieren Zoeken organiseert. Deelname is vanaf 18 jaar en ouder. Meespelen in de VriendenLoterij is geen verplichting voor deelname.

Nieuws

menu