Tentoonstelling Pier+Horizon in gemeentehuis Noordoostpolder

Emmeloord

De reizende tentoonstelling over het 7e landschapskunstwerk in Emmeloord start woensdag 6 mei in het gemeentehuis in Emmeloord. Wethouder Wiemer Haagsma en gedeputeerde Jaap Lodders openen de tentoonstelling.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de start van de productie van de rietkragen (kraggen) die onderdeel gaan uitmaken van dit landschapskunstwerk. Kunstenaar Paul de Kort is aanwezig om een toelichting te geven op het kunstwerk. Ook is de firma Van Schaik aanwezig om te laten zien, in het klein, hoe de kraggen er uit komen te zien. Pier+Horizon komt in het water nabij Kraggenburg, in het Zwarte Meer. Naar verwachting is het kunstwerk hier in het najaar van 2016 te bewonderen. Belangstellenden kunnen de expositie gedurende ruim zes weken bezichtigen in het gemeentehuis in Emmeloord. Daarna gaat de expositie verder langs meerdere plaatsen in de provincie Flevoland.

Auteur

Margé Hof