460 kinderen doen mee aan scholencross AV Nop

Eigen foto

Emmeloord Aan de scholencross van AV Nop deden dit jaar 460 kinderen mee van 14 basisscholen uit de Noordoostpolder. Winnaar werd De Floreant uit Luttelgeest, tweede was de Horizon uit Ens en de Koperwiek uit Emmeloord werd derde.

Bij de eerste cross in oktober moest 600 meter gelopen worden over gras, fietspad maar ook een heuvel zat in het parcours. Een echte cross dus, met verschillende ondergronden. Onder begeleiding van de “hazen” van Avnop zijn de eerst en jongste lopers uit geboortejaar 2015 om 14.30 uur van start gegaan.

“Hazen” zijn jongeren, die lid zijn van Avnop en die lopertjes het eerste stuk van het parcours begeleiden zodat ze niet te hard van start gaan. Ook blijven er altijd een paar “hazen” achter de groep aan lopen die de wat minder snelle lopers opvangen zodat zij ook de finish gaan halen.

Deze “hazen” lopen bij iedere jaargroep mee, zowel bij de jongens als de meisjes. Dat betekent dat deze jongeren van Avnop in totaal 14 keer in actie moesten komen. Voor hun dus ook een kilometers maken op zo’n dag. Gelukkig doen ze dit iedere keer met veel plezier.

De 2e cross vond plaats afgelopen zaterdag 6 november. Wel even spannend met de nieuwe coronamaatregelen maar we hadden groen licht en mochten het door laten gaan. Wederom was het mooi hardloop weer en was er veel enthousiasme. Deze keer was de afstand iets langer namelijk 1000 meter. 
Maar dat was voor de leerlingen van de 14 basisscholen geen belemmering en er werd weer heel hard gelopen.


Na de laatste start van de jongens en meisjes uit geboorte jaar 2009 was er een prijsuitreiking.
Er waren prijzen voor de 3 snelste jongen of meisje uit een geboortejaar (brons, zilver en goud) maar ook voor de jongens en meisjes geboren in hetzelfde jaar en van dezelfde school konden een jaargroep prijs winnen.
En dan was er natuurlijk ook de beste school uit de Noordoostpolder. En dit jaar was dat de Floreant uit Luttelgeest. Met 2000 punten wonnen zijn van de Horizon uit Ens die met 1806 een mooie 2e plek had. En voor de 3e plaats tekende De Koperwiek uit Emmeloord met een score van 1709 punten.

 

Nieuws

Meest gelezen