AV NOP houdt voorlaatste Bosbaanloop van dit seizoen

De eerste (zaterdagse) Bosbaanloop van 2023 trok 95 atleten. Na afloop stond de nieuwjaarsreceptie van AV NOP op het programma. Foto: Harry de Ridder

Op zondag 12 februari om 10.00 uur klinkt op de atletiekbaan van AV NOP in Emmeloord het startschot van de vijfde en voorlaatste Van Staveren Bosbaanloop van dit seizoen.

De goede voornemens weer bijna vergeten, kan iedereen weer een frisse neus halen door mee te doen aan dit loopevenement. Er kunnen maximaal 6 ronden gerend worden van 2,5 km op alle niveaus, door jong en oud. Wandelaars kunnen individueel of in groepsverband de uitgezette route door Emmeloord lopen van ongeveer 6 km.

Voor iedereen is er na afloop een appel en een consumptie.

Bij de Bosbaanloop op zaterdag 7 januari stonden er 95 hardlopers en 18 wandelaars aan de start. Het was wat fris, maar heerlijk weer om buiten in beweging te zijn. Na afloop kon iedereen genieten van een appel en elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen onder het genot van een drankje en heel veel olliebollen.

Eerste jongen op de 2,5 km was Ime Tuinman in 12.20 minuten. Eerste meisje was Roos de Munnik in 13 minuten.

Winnaars op de 5 km: Matthijs Onink in 19.35 minuten en de eerste dame was Jaqueline Koets in 23.45 minuten.

Op de 10 km was de eerste plaats voor Fokke Snoek in 38.31 minuten. Eerste dame op de 10 km werd Jacolien Ruizendaal in 42.33 minuten.

Tevens kan er al ingeschreven worden voor de 12 Dorpenloop op zaterdag 1 april.

Nieuws

menu