Broers Danny en Micha Brouwer uit Bant maken met draver Luuk Schermer furore op Europese drafbanen

Michel Brouwer uit Bant op de sulky met draver Luuk Schermer. Foto Hamburger Trab Zentrum

Bant - Danny Brouwer (24) uit Bant, een van de jongste paardentrainers van Nederland, maakt samen met zijn broer Micha (22) naam en faam door met het pas 4-jarige paard Luuk Schermer, furore te maken op de internationale drafbanen.

Zaterdag 28 mei start hij met Luuk Schermer in de grote finale van de STL Klass 2 in Stockholm. Op de baan van Solvalla zal Danny’s broer en collega Micha de leidsels ter hand nemen en, in hét drafsport weekend van Europa, onder toeziend oog van 40.000 toeschouwers, strijden voor deze prestigieuze titel.

Sprookje

De draver Luuk Schermer werd als eenjarige door Danny Brouwer, samen met zijn broer Micha en vader Willem op een veiling gekocht voor slechts een paar duizend euro. Sindsdien is het bijna een sprookje. Onlangs wonnen de Brouwers het hoog aangeschreven Schwarzer – Steward rennen in Hamburg. Daarna volgde een magnifiek optreden in Denemarken waar in het weekend van de Copenhagen cup Luuk Schermer op imposante wijze zijn race op de baan van Charlottenlund won.

De uitnodiging om op de mooiste en belangrijkste drafbaan van Europa te mogen starten is al fantastisch. Maar de Brouwers komen niet voor de ambiance: zij willen winnen. Dat zou ook zomaar kunnen gebeuren want zowel de Brouwers als toppaard Luuk (5 uit 5) steken in grootse vorm.

Voor zo’n droomscenario zich kan ontvouwen staat er een lange reis naar Zweden op de agenda. Hemelvaartsdag vertrekt Danny met zijn paard naar het Zweedse Malmö waar zal worden overnacht. Op vrijdag maken zij dan de 6 uur durende trip naar Solvalla, Stockholm, waar zaterdag de grote finale op het programma staat. Micha, die ook voor Nederlands toptrainer Paul Hagoort werkt, voegt zich vrijdag bij hen.

Nieuws

menu