Brons voor zwemster Jessica Dekkinga uit Bant op 3 kilometer schoolslag op NK Open Water

Jessica op weg naar brons. Eigen foto

Sleeuwijk - Jessica Dekkinga uit Bant won afgelopen weekeinde brons op het NK Open Water zwemmen in Sleeuwijk op de 3 kilometer schoolslag.

Het was de eerste keer dat Jessica deze afstand zwom. Met een goede voorbereiding in Willebroek, België, twee weken geleden waar ze op de 2 kilometer derde werd, ging ze vrijdag zelfverzekerd van start. Jessica bouwde ondanks de kou haar race goed op. De eerste kilometer bleef ze met een ander meisje zwemmen om zo het voordeel van elkaars slag te gebruiken maar al snel werden ze ingehaald door de 19 kilometerzwemmers die de twee dames hinderden waardoor Jessica een voorsprong kon opbouwen ten opzichte van haar medezwemster. Met een tijd van 1:04.47.86 won ze brons.

5 kilometer

Zaterdag startten zowel Jessica als haar broer Meindert op de 5 km vrije slag. Met een tijd van 1:13.42.13 kwam Meindert teleurgesteld als zevende uit het water. Jessica zwom de afstand in 1:39.13.61 uur. Het borstcrawl klassement sloten ze af met beiden een vierde plek op landelijk niveau.

Nieuws

menu