Cool 2B Fit start tweede groep

Het team van Cool 2B Fit, dat kinderen en ouders terzijde staat bij het succesvol doorlopen van het programma. Eigen foto

Gemiddeld kampt een op de zeven kinderen in de gemeente Noordoostpolder met overgewicht. Voor kinderen met overgewicht in de leeftijdscategorie 8 - 13 jaar bieden de gemeente, Carrefour en GGD het leefstijlprogramma Cool 2B Fit aan. Bij voldoende aanmeldingen start een tweede groep kinderen na de meivakantie. De eerste groep is in december vorig jaar gestart.

Voor een gezond gewicht zijn volgens het Voedingscentrum drie dingen belangrijk: gezond eten en drinken, genoeg bewegen en genoeg slapen. Aan alle drie aspecten wordt in het programma Cool 2B Fit aandacht besteed. Kinderen en hun ouders gaan, na een geslaagde intake, aan de slag om hun leefstijl in positieve zin te veranderen onder de deskundige begeleiding van diëtiste Marjolijn Bakker, orthopedagoge Cisca Mulder, klantmanager jeugd Annerieke Kuiken, kinderfysiotherapeute Denise Verduin en sportinstructeur Nick Procé.

Gemotiveerd

Het hele programma Cool 2B Fit duurt anderhalf jaar. In die tijd organiseren de begeleiders wekelijks bijeenkomsten voor kinderen en hun ouders, waarin ze leren over hoe je gezonder kunt leven, wat het belang is van meer bewegen en ook hoe je daar meer plezier aan kunt beleven. Sportinstructeur Nick Procé gaat elke week met de kinderen sporten. Het allerbelangrijkste is, dat kinderen en hun ouders gemotiveerd zijn om de gestelde doelen te bereiken. Omdat er het een en ander van ouders verwacht wordt, zijn er ook zeven ouderbijeenkomsten.

Meer informatie over Cool 2B Fit staat op www.cool2bfit.nl. Heeft u vragen of wilt u informatie over het aanmelden? Neem dan contact op met Carrefour, coördinator Bart Maljers, tel.nr. 06-53246892 of per mail bart.maljers@carrefour.nu.

Nieuws

menu