Definitief einde voor Triathlon Noordoostpolder

De laatste Triathlon Noordoostpolder in augustus 2019 Reina Halman Fotografie

Emmeloord - De Triathlon Noordoostpolder is ter ziele. De stichting Het bestuur heeft er definitief een streep door gezet.

Eind vorig jaar was al duidelijk dat het voortbestaan van het sportieve evenement aan een zijden draadje hing. De stichting was naarstig op zoek naar een nieuwe voorzitter, die Kerst Beuckens kan vervangen, en enkele nieuwe bestuursleden. Nu die zich niet aandienen is het over en uit.

Voorzitter Kerst Beuckens vindt het welletjes na acht jaar. Hij wilde graag de tien keer volmaken, maar corona en de start van een eigen bedrijf dwarsbomen dat plan. Van de overige, overgebleven bestuursleden (Berend Schotanus, Johanna Ensing en Manon Maas) is alleen Ensing wellicht geneigd langer aan te blijven. Om oproep om nieuwe mensen te werven om de triathlon te behouden leverde te weinig op.

De organisatie heeft ook nog met een professionele partij rond de tafel gezeten, maar uiteindelijk is de conclusie dat de stekker eruit moet. ‘Heel spijtig’, laat de voorzitter weten.

N50

Beuckens en consorten bouwden in de afgelopen tien jaar een prachtig sportevenement op met een grote regionale uitstraling. De verhuizing van de Nagelerweg - Zwolsevaart naar het evenemententerrein aan de Marknesserweg was een schot in de roos. De editie van 2019 was, voorlopig en misschien voorgoed, een absoluut hoogtepunt met 1000 deelnemers, 2500 toeschouwers, prachtig weer en het wielrennen op de N50 tussen Emmeloord en Ens.

Pandemie

‘Aan al dat moois is ne een abrupt einde gekomen. Medeorganisator Berend Schotanus denkt, dat de pandemie wel degelijk een rol heeft gespeeld ‘Corona heeft het proces van wisseling van de wacht versneld.’ Corona heeft er mede voor gezorgd, dat de opvolging zo beroerd verloopt. Beuckens: ‘Je mist je contacten bij wedstrijden en sportevenementen.’ Hij heeft toch met acht, negen potentiële opvolgers serieus gesproken, maar allemaal gaven ze niet thuis: tijdgebrek of geen feeling met de triatlon of ‘ik vervul al zo’n soort functie’.


Nieuws

menu