Dravers Crébas blinken uit in klassiekers

Rick Ebbinge uit Kraggenburg. Reina Halman Fotografie

Wolvega - De tweejarige dravers van trainer Bas Crébas uit Bant waren vrijdag op de drafbaan van Wolvega een klasse apart in de Jonker- en Jofferprijs. Ze wonnen de hoofdprijzen van 5250 euro.

Voor de start van de twee klassiekers was Crébas optimistisch. 'Mijn paarden kunnen deze koersen winnen. Ze zijn in topvorm.'  De paardenman uit Bant kreeg gelijk. In de Jonker-prijs reed Crébas de ruin Magnum de L’Iton naar de zege. De viervoeter verspeelde in het voorafgaande optreden zijn kansen door een galoppade.

Ditmaal gedroeg hij zich voorbeeldig. 'Hij heeft veel lucht en daarom heb ik druk op de koploper gezet. In de slotlijn was het snel klaar', zei Crébas. Stalgenoot Marco’s Wish kwam door ziekte niet aan de start. 'Doodzonde! Ook hij had een kans.'

Rick Ebbinge

In de Joffer-prijs voor merries won Rick Ebbinge uit Kraggenburg voor Crébas met Meghan Flevo. 'Een heerlijk paard met veel snelheid', zei Ebbinge. De wereldkampioen zegevierde tevens met Ahura Mazda Font. Crébas won ook met Jack Baldwin. Tom Kooyman en Kaboom zorgden voor het vierde dagsucces van de stal.

 

Nieuws

Meest gelezen