Eco Kleefstra behaalt eerste Dan bij grootste Japanse karatefederatie

Eco Kleefstra (links) ontvangt het eerste Dan-diploma uit handen van Kevin Chao. Eigen foto

Eco Kleefstra uit Emmeloord ontving zondag uit handen van Kevin Chao zijn eerste Dan (zwarte band) diploma namens de Japanse Karatedo Federation Wadokai. Choa, vijfde Dan, gaf een technische stage. Om te slagen moet je voldoen aan de zeer strenge technische eisen van de grootste Japanse karatefederatie en dat lukte Eco. De Emmeloorder begeeft zich daarmee in select gezelschap.

Het examen vond in juli al plaats bij Theo Meijer Sport in Leusden. De officiële registratie in Japan duurt altijd even, vandaar dat de diploma-uitreiking op zich liet wachten.

In februari was Eco eveneens succesvol en behaalde hij zijn vierde Dan karate bij de Nederlandse Federatie.

De wens om examen te doen bij de JKF Wadokai stond al langer op het verlanglijstje, maar daar moet je normaal gesproken voor naar het buitenland. Nu deed zich de mogelijkheid voor om examen in Nederland te doen en dus greep de 54-jarige Eco met succes zijn kans.

Leeftijd of een drukke baan hoeft geen beperking te zijn om doelen te behalen. Iets wat Eco dagelijks samen met zijn team iedereen ook voorhoudt bij het behalen van hun doelen en wensen op het gebied van personal training, voeding, coaching en karate.

Nieuws

menu