Evert ten Napel in gesprek met Foppe de Haan bij de Business Club Flevo Boys

Evert ter Napel interviewt Foppe de Haan. Foto: Focco van Eek Photograpy & Design

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de businessclub Flevo Boys werd woensdag 7 december een speciale sponsoravond gehouden. Speciale gasten waren Foppe de Haan en Evert ten Napel.

In een goed gevulde business home konden de meer dan honderd aanwezigen genieten van een tapasdiner verzorgd door het personeel van Bij Ons in de Wellerwaard.

Soort theatervoorstelling

Na het diner werden de businessclub leden getrakteerd op een soort van theater voorstelling waarbij Evert ten Napel de voetbaltrainer Foppe de Haan interviewde. Ten Napel volgde de carrière van De Haan op de voet en wist de voetbaltrainer dan ook de naad van de kous te vragen. De dynamiek tussen de twee mannen zorgde niet alleen voor een leerzaam interview, maar het was ook een vermakelijke voorstelling om te zien.

Foppe de Haan is landelijk bekend geworden door zijn succes met Jong Oranje. In 2006 en 2007 won hij namelijk het Europees Kampioenschap. Daarnaast heeft hij zijn bekendheid te danken aan zijn succesvolle trainerschap bij SC Heerenveen, ook nog eens na zijn pensionering.

Ingetogen maar daadkrachtig

Maar wat Foppe de Haan zo’n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen, maar toch daadkrachtige manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Op die manier zorgt hij ervoor dat een team of groep (nog) beter presteert. Bovendien weet hij zijn manier van werken, motivatie en leiderschap zorgvuldig, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen. Zo kan een ander er ook nog iets van opsteken.

De stem van Evert ten Napel wordt vaak eerder herkend dan zijn gezicht. Niet zo gek, want de bakkerszoon uit Klazienaveen werd sportverslaggever. Vanaf 1982 was hij te horen als commentator bij NOS Studio Sport. Hij was aanwezig bij talrijke grote sportmomenten als de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool – Juventus, het EK in 1988 in Duitsland en hij deed ook nog vijf keer verslag van de Tour de France achterop de motor.

Vragen stellen

Na het interview was er de gelegenheid om vragen te stellen aan Evert en Foppe. Wie zou er wereldkampioen worden ? Evert ging voor Brazilië en Foppe voor Duitsland. Maar zo was er ook een vraag over hoe het gaat met de Foppe Fonds. Dit Fonds zet zich in voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. De bijdrage vanuit de business club Flevo Boys voor het optreden van deze heren komt dus op een goede plek terecht.

Nieuws

menu