Futsal Emmeloord: ‘In topklasse zijn we ook top’

De 3-2 van SC Emmeloord in de maak. Brahim Boundati verschalkt de PKC-doelman met een prachtige hakbal. Foto: Futsal Emmeloord Peter Joustra

Emmeloord - De promotie is al binnen, maar Futsal Emmeloord wil kampioen worden. Daarom was de nederlaag tegen PKC ’83 een fikse domper: 4-6. Een knauw voor het zelfvertrouwen was het allerminst. ‘In de topklasse draaien we ook bovenin mee’, zei captain Brahim Boundati opgewekt.

Met lekker wat publiek op de tribune, de kinderen van de aanvoerder gehuld in een shirt met de tekst ‘SC Emmeloord kampioen hoofdklasse 2021-22’ en in de wetenschap, dat een gelijkspel voor de titel volstond, leek het een heerlijke woensdagavond te worden in de Bosbadhal. De kickstart en het begin van de tweede helft leken de opmaat te zijn voor een kampioensfeestje van de thuisclub, maar de tegenstander uit Groningen wenste niet mee te werken. PKC ’83 kwam twee keer terug uit geslagen positie en sloeg in het laatste kwart hard toe.

Paar kilootjes

Maar goed, SC Emmeloord is volgend seizoen hoe dan ook topklasser. En daar kijken de Boundati’s en hun ploeggenoten al twee jaar reikhalzend naar uit. De afgelopen twee seizoenen verstierde covid het zaalvoetbalseizoen. Twee keer stond SC Emmeloord er heel goed voor, maar twee keer ging er een streep door de ambities. ‘Zonde’, vond Brahim Boundati. Zonde ook van de verloren tijd, want de aanvoerder blijft geen jonge hond en is al 35. Lachend sloeg hij met de vlakke hand op zijn buik, ten teken dat hij een paar kilootjes te zwaar is.

‘Bram’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, gaat echter zeker door bij SC Emmeloord en is, zo liet hij tegen PKC ’83 zien, nog steeds heel belangrijk voor zijn team. Hij leverde de assists voor de eerste twee doelpunten en scoorde zelf op magistrale wijze nummer drie: doelman Riaz van den Bosch bediende Brahim met een verre uitworp en met een hakje achter het standbeen langs, met de rug naar de keeper toe, fopte hij de doelman van PKC ’83. ‘Ja, een bewuste actie’, verzekerde Brahim Boundati, bij wie bijna elke aanval begon. Hij is de spil van het team.

Eerste divisie

Met de promotie naar de topklasse keren voor SC Emmeloord de tijden van weleer terug. Even was de eerste divisie zelfs het podium waarop de ploeg van keeper, coach, manager en materiaalman Riaz van den Bosch acteerde. In de jaren daarna vielen de Emmeloorders ver terug. Dit seizoen was een raar seizoen, waarin Waterpoort Boys en Leekster Eagles 3 zich terugtrokken uit de competitie en PKC ’83 drie keer tegenstander was. De Emmeloorders snakken naar een normaal, mooi seizoen op een hoger niveau.

Ze zijn er klaar voor, wist Brahim Boundati na afloop van de zeperd tegen PKC ’83 zeker. ‘Als we het hele seizoen fit blijven en Redouan en Jaouad komen terug, dan worden we zelfs kampioen.’ De twee waar Brahim op doelde zijn ook Boundati’s. Redouan voetbalt bij AGOVV, Jaouad speelt bij Leekster Eagles. Twee eredivisieclubs. ‘Ze twijfelen nog over hun toekomst.’ Brahim zou al blij zijn als alleen Redouan op het oude nest terugkeert, maar niets is zeker. ‘Ook andere clubs trekken aan die jongens, net zoals ze achter Bilal aan zitten. Voor ons zou het heel jammer zijn als Bilal vertrekt.’

Omschakeling

SC Emmeloord begon sterk tegen PKC ’83. Bilal Boundati zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar bij rust stond het 2-2. Meteen na rust liepen Boundati en co uit naar 4-2. Misschien lag dat aan de uitgebreide analyse, die Riaz van den Bosch (hij volgt een trainersopleiding) van zijn eigen team en van de tegenstander had gemaakt. ‘PKC 2: Gevaarlijk in de omschakeling. Zwakke punt: veel ruimte tussen keeper en laatste man’, stond er onder andere in. Klopte als een bus. De 3-2 was er het bewijs van, net als de (soms prachtige) treffers van de Groningers. Eindstand 4-6.

Dan maar komende woensdag Real Camaradas verslaan. De nummer laatst van de hoofdklasse I mag voor FC Boundati geen enkel probleem zijn. De zaalvoetballers uit Zuidhorn boekten dit seizoen nog geen enkele overwinning. Wint SC Emmeloord, dan wipt de promovendus over PKC ’83 heen en is de titel binnen. Hoeven de shirts van de kleine Boundati’s niet meer onder de jas verborgen te blijven.

Harry de Ridder

Nieuws

menu