HC de Meeuwen uit Emmeloord speelt sexy hockey maar dat levert dit jaar nog geen titel op

De laatste strafcorner van het seizoen. Foto Iris Bosma

Emmeloord - Hockeyclub de Meeuwen uit Emmeloord wilde het afgelopen seizoen met twee nieuwe aanwinsten (Jaap Jonker van Groningen H7 en Steven Nijhof van Hattem H1) kampioen worden met ‘’sexy-hockey’’. Dat eerste doel is niet bereikt, maar het ‘’sexy-hockey’’ kwam steeds meer naar boven naarmate het seizoen voortduurde.

Op de mooiste zandvlakte van Emmeloord werd zondag de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Salland H1. Salland, de nummer 2 van de competitie kwam goed uit de startblokken en begon zoals verwacht met veel druk zetten op de laatste linie van de Emmeloorders. De Meeuwen moesten daardoor meteen scherp zijn, om geen tegendoelpunt te krijgen door een domme fout of iets dergelijks.

Echter kwam de tegenstander met een solo, waar De Meeuwen heel laks mee omging, 0-1 achter. Salland had de 3 punten tijdelijk in handen en ging opeens wat lager op het veld staan. De Meeuwen kregen meer-en-meer ruimte om met ‘’sexy-hockey’’ het veld over te steken. Na wat felle ontbrandingen op het veld en een gele kaart in het derde kwart kwamen de heren pas echt op stoom, door een mooie volgeraakt schot van Thijs van Schaik kwam eindelijk de gelijkmaker, 1-1. De aanwezige toeschouwers vonden het zeer vermakelijk.

Taeke Taekema-achtig

De Meeuwen namen natuurlijk geen genoegen met 1 punt, en bleven voor elke bal gaan. Hierdoor bleef de druk op de tegenstander hoog, en er werd snel een strafcorner verdiend. De nieuwe strafcornerspecialist van het team Steven Nijhof (18 jaar) eiste de bal op, en trof op een zeer Taeke Taekema-achtige manier het kruis van het doel, 2-1 voor de Meeuwen. Prachtig! Salland was hier zo van onder de indruk dat ze onze spits, Bart van der Hoek ook nog lieten scoren met een technisch goed uitgevoerde tip-in. 3-1.

Het vierde en tevens laatste kwart, ging meer om drie punten vast te houden, het niet spannend maken en de overwinning groots vieren. Dit hadden we nog niet uitgesproken en na een klein foutje bij Salland lag de 3-2 erin. De spanning kwam dus wel terug voor het gehele kwart. Mede door de harde trainingen in het afgelopen jaar was de conditie van De Meeuwen veel beter dan die van de tegenstander. Daardoor is het nooit echt-echt spannend geworden, tot aan de laatste seconde van de wedstrijd.

Salland kreeg namelijk een makkelijk gegeven strafcorner in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De spanning steeg tot een climax! Gelukkig hebben de verdedigers van De Meeuwen deze keurig eruit gelopen, waardoor het eindsignaal klonk en er een flink gejuich opsteeg van Sportpark De Boskamp in Emmeloord.

Nieuws

menu