Kick-off Skatepark tour Own the Spot 2022

Own the Spot in 2019 in Lelystad. Foto: Archief Fotostudio Wierd

Skatepark tour Own the Spot 2022 gaat vrijdag 17 juni van start aan het Kluunpad in Zeewolde. De tour voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers gaat langs de zes Flevolandse skateparken.

Na de kick-off in Zeewolde vinden er in de maanden juli, augustus en september nog vijf events plaats in de andere Flevolandse gemeentes. De finale is op zondag 11 september in Almere.

Zoals vanouds

De organisatie is blij, dat er ‘zoals vanouds’ weer zes events op de agenda staan, één in iedere Flevolandse gemeente. Anders dan de voorgaande edities, heeft de organisatie van Own the Spot Lelystad besloten om net zoals Own the Spot Zeewolde ook een event op vrijdagavond te houden. Own the Spot Emmeloord vindt net als het event op Urk plaats op een zaterdagmiddag. Hiermee probeert iedere gemeente zijn of haar doelgroep(en) het best te bedienen.

Vrijdag 17 juni om 18.00 uur is het event aan het Kluunpad in Zeewolde, zondag 3 juli om 12.00 uur aan De Greente in Swifterbant, vrijdag 15 juli om 17.00 uur aan het Zilverpark in Lelystad, zaterdag 20 augustus om 12.00 uur aan de Nagelerweg in Noordoostpolder, zaterdag 3 september om 12.00 uur in het Wilhelminapark op Urk en zondag 11 september om 12.00 uur aan de Evenaar in Almere.

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de deelnemers hun beste tricks laten zien op verschillende obstakels in het park. Het wedstrijdelement is in vrijwel elke gemeente hetzelfde voor skateboarders, steppers, inlineskaters en BMX’ers.

Voor beginnende en meer ervaren deelnemers

De skateparktour is voor zowel beginnende als ervaren deelnemers. Voor iedereen zijn er mooie prijzen te winnen: van kleine gadgets tot bijvoorbeeld kleding en gear van bekende skatemerken. De twee events waar de deelnemers het hoogste aantal punten haalt vormen samen met de finale in Almere de totaalscore van de Own the Spot Skateparktour 2022.

Deelname aan de skatepark tour is gratis. Vooraf online inschrijven is verplicht. Zie voor meer informatie de website van Sportservice Flevoland.

Nieuws

menu