Kinderen kunnen leren motorrijden bij Race-Kids in Lelystad

Race-Kids

Lelystad - Race-Kids biedt kinderen tussen 7 en 14 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden ook georganiseerd bij het Midland Circuit in Lelystad.

Al jaren organiseert race-Kids voor kinderen opstapdagen om te leren motorrijden. Dit doet de organisatie in de herfst en winterperiode op indoor kartbanen en de rest van het jaar op parcoursen in de open lucht. Race-Kids heeft al jaren een samenwerkingsverband met het Midland Circuit in Lelystad. Vanaf het voorjaar kunnen kinderen minimaal één keer per maand voor de eerste keer opstappen op een minibike en zo leren motorrijden in Lelystad. Ook biedt Race-Kids rijtijd aan jonge gevorderde coureurs, die al wedstrijden racen.

De kinderen worden ingedeeld in diverse groepen, waardoor ieder kind met andere rijders maar op een gelijkwaardig niveau het parcours rijdt. Ook wordt er weer ruimte geboden aan ouders om zelf te ervaren hoe leuk en uitdagend het rijden op de pocketbike of minibike schakelmotor is.

Race-Kids heeft een ervaren begeleidingsteam. Veiligheid en plezier voor de deelnemers staan dan ook voorop tijdens alle sportdagen. Race-Kids regelt tevens de motoren en veilige kleding.

Laagdrempelig begin

Kinderen die voor de eerste keer komen rijden bij Race-Kids, worden opstappers genoemd. Het begin is heel laagdrempelig, want tijdens de eerste sessie loopt de ouder met het kind mee. Stel dat het kind valt of te hard gaat, dan kan de ouder de motor uitzetten door middel van het rekbare noodstopkoord. Vervolgens wordt er langzaam naartoe gewerkt dat het kind zelfstandig kan gaan rijden. De meeste kinderen rijden na de eerste sessie al zelfstandig en kan de ouder ‘uitrusten en genieten’.

De opstapdagen op het Midland Circuit in Lelystad zijn op vrijdag 11 september en woensdag 30 september. Race-Kids organiseert naast Lelystad ook kennismakingsdagen in de overige regio’s van het land. Het aanmelden voor een sportdag is heel eenvoudig en dat kan via www.race-kids.nl/agenda . Kijk voor meer informatie op de website van Race-Kids .

 

Nieuws

menu