Korfballers Emmeloord dwingen promotieduels af voor plek in tweede klasse

KV Emmeloord maakt zich voor de zaalcompetitie op voor promotieduels voor plekje in tweede klasse Foto: Regina Kappert

Emmeloord - De korfballers van Emmeloord liggen in de zaalcompetitie op koers voor promotie naar de tweede klasse. Het team won zaterdag met 15-13 van Lintje uit Olberberkoop en is daarmee poulewinnaar. Dat geeft recht op een promotieduel.

De korfbal zaalcompetitie heeft een nieuwe opzet gekregen. Daarbij wordt in poules van 4 gestreden, waarbij de eerste twee plaatsen recht geven op promotiewedstrijden. De winnaars van de promotiewedstrijden promoveren naar de 2e klasse. KV Emmeloord had tot zaterdag in de vijfde poulewedstrijd alle kans op zo’n promotieplek, maar dan moest er wel gewonnen worden van het team uit Oldeberkoop.

Op schot

En die zege moest in de Bosbadhal voor de helsdeuren weggehaald worden. Lintjo stond bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Halverwege stond er 6-10 op het scorebord. De thuisclub kwam na de onderbreking wel dichterbij, maar kon het gaatje niet echt dichtmaken. Pas in de laatste negen minuten raakte de thuisclub op schot en kwam het op 13-13 langszij en boog het de achterstand om in een 15-13 zege.

Promotieduels

De Emmeloorders moeten nog een pouleduel spelen tegen Pallas uit Leeuwarden, maar voor de poulezege maakt dat niet meer uit. De wedstrijden om promotie zijn tegen de nummer twee van de andere poule en worden gespeeld op 9 april thuis en 16 april uit.

Nieuws

menu